Yleistä klubitoiminnasta

Yleistä klubitoiminnasta

Suomen Mercedes-Benz Klubi ry on Mercedes-ajoneuvoista kiinnostuneille harrastajille tarkoitettu yhdistys. Klubi on perustettu vuonna 1979 ja sillä on nykyään jäseniä noin 4500. Klubi on perustajäsenenä Daimler AG:n Mercedes Museum GmbH:ssa.

Klubin jäsenenä pääset tapaamaan asiantuntevia ja mukavia harrastajahenkisiä kavereita, ja nautit rahanarvoisista eduista (mm. alennusta Mercedes-liikkeistä). Lue lisää klubin Jäsenedut-sivulta. Tähdelliset-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja tehtaan M-B Classic kaksi kertaa vuodessa.

Järjestämme teemailtoja, vertailuajoja, retkeilyajoja, ratapäiviä, koulutuksia sekä muita tapahtumia, lisäksi osallistumme klassikkonäyttelyihin ja -messuihin. Syksyisin järjestetään tutustumismatka Mercedes-Benzin tehtaalle ja Classic Centeriin Stuttgartiin.

Klubitunnuksena on metallinen vaunumerkki (myyntituote) sekä tehtaan myöntämä jäsenkortti. Lisäksi on saatavana klubitarra ja muita klubi- ja Mercedes-tunnuksin varustettuja tuotteita puseroista lippiksiin. Klubi on julkaissut useita Mercedes-aiheisia kirjoja, joita voi ostaa Klubishopista.

Klubin jäsenenä olet oikeutettu erilaisiin etuihin joita klubi tarjoaa Tähdelliset lehti, Mercedes-Benz Classic magazine, tyyppivastaavien tuki, klubin museotarkastajat, klubi tallit sekä klubishopin tuotteet. Myös jäsenille on järjestetty vaihtuvia etuuksia erilaisien palveluntarjoajien toimesta kuten vakuutus, katsastus, autonhoitoon ja lisävarusteisiin.

Klubin vanhin ajoneuvo on vuoden 1928 Mercedes-Benz 8/38PS ja klubilaiset omistavat tietysti aivan uuttakin kalustoa, sekä kaikkea siltä väliltä. Mukana on pussihousuja, tuning-harrastajia, kuorma-autoilijoita ja AMG-kuskeja. Klubi omistaa sen väreihin maalatun Mercedes O319-bussin (Hulda) ja L409 -82 kuorma-auton (Hugo). Klubilla on harrastetallit Helsingissä (tekninen kirjasto), Kempeleessä, Pälkäneellä ja Kotkassa.

”Klubin missiona on koota yhteen ja tukea Suomen Mercedes-Benz-harrastajia.”