Yleistä klubitoiminnasta

Yleistä klubitoiminnasta

Suomen Mercedes-Benz Klubi ry on Mercedes-ajoneuvoista kiinnostuneille harrastajille tarkoitettu yhdistys. Klubi on perustettu vuonna 1979 ja sillä on nykyään jäseniä noin 4500. Klubi on perustajäsenenä Daimler AG:n Mercedes Museum GmbH:ssa.

Klubin jäsenenä pääset tapaamaan asiantuntevia ja mukavia harrastajahenkisiä kavereita, ja nautit rahanarvoisista eduista (mm. alennusta Mercedes-liikkeistä). Lue lisää klubin Jäsenedut-sivulta. Tähdelliset-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja tehtaan M-B Classic kaksi kertaa vuodessa.

Järjestämme teemailtoja, vertailuajoja, retkeilyajoja, ratapäiviä, koulutuksia sekä muita tapahtumia, lisäksi osallistumme klassikkonäyttelyihin ja -messuihin. Syksyisin järjestetään tutustumismatka Mercedes-Benzin tehtaalle ja Classic Centeriin Stuttgartiin.

Klubitunnuksena on metallinen vaunumerkki (myyntituote) sekä tehtaan myöntämä jäsenkortti (sähköinen). Lisäksi on saatavana klubitarra ja muita klubi- ja Mercedes-tunnuksin varustettuja tuotteita puseroista lippiksiin. Klubi on julkaissut useita Mercedes-aiheisia kirjoja, joita voi ostaa Klubishopista.

Klubin jäsenenä olet oikeutettu erilaisiin etuihin joita klubi tarjoaa Tähdelliset lehti, Mercedes-Benz Classic magazine, tyyppivastaavien tuki, klubin museotarkastajat, klubitallit sekä klubishopin tuotteet. Myös jäsenille on järjestetty vaihtuvia etuuksia erilaisien palveluntarjoajien toimesta kuten vakuutus, katsastus, autonhoitoon ja lisävarusteisiin.

Klubikortilla saa -10% alennusta yli 10-vuotisiin Mercedes-Benz malleihin kaikissa Suomen Mercedes-liikkeissä. Ei ammattikäytössä oleviin autoihin. Alennus koskee myös paketti- ja kuorma-autoja. Katso edut ja alennukset Jäsenedut-sivulta.

Klubin vanhin ajoneuvo on vuoden 1928 Mercedes-Benz 8/38PS ja klubilaiset omistavat tietysti aivan uuttakin kalustoa, sekä kaikkea siltä väliltä. Mukana on pussihousuja, tuning-harrastajia, kuorma-autoilijoita ja AMG-kuskeja. Klubi omistaa sen väreihin maalatun Mercedes O319-bussin (Hulda) ja L409 -82 kuorma-auton (Hugo). Klubilla on harrastetallit Helsingissä (tekninen kirjasto), Kempeleessä, Pälkäneellä ja Kotkassa.

”Klubin missiona on koota yhteen ja tukea Suomen Mercedes-Benz-harrastajia.”